Probable adéu al nivell 5 a partir del dos de desembre

Probable adéu al nivell 5 a partir del dos de desembre Oferta d'un pub durant la reobertura estival / Foto: Liffey

Encara no hi ha res confirmat, però tot indica que el dos de desembre vinent, després de sis setmanes al nivell 5 -com s’havia previst inicialment-, la República dirà adéu al confinament i rebaixarà les restriccions amb un nivell 3 Plus. Durant les darreres hores hi ha hagut molts rumors i és que el grup d’experts ha avançat un dia la seva reunió, de dijous a dimecres, i sembla que és perquè el govern tingui temps per a prendre una decisió consensuada a la seva reunió habitual de cada divendres.

Durant els darrers dies les xifres de contagis i morts han millorat força i per exemple, ahir hi va haver 252 casos confirmats, però cap mort, uns números que disten molt del miler de contagis diaris de l’octubre, que van obligar el govern a prendre la dràstica decisió d’implementar un nou confinament, tot i que no tan estricte com a la primavera; això es reflecteix perfectament en el nombre de beneficiaris del subsidi pandèmic, que al maig va arribar al seu punt màxim amb gairebé 600.000 receptors i que ara només en té 350.000.

En principi, es preveu que els establiments comercials que venen productes no-essencials puguin reobrir el dos de desembre, però la incògnita que encara no s’ha revelat és què passarà amb els wet pubs, és a dir, els pubs que no tenen servei de cuina convencional i que no poden oferir àpats generosos amb un preu mínim de nou euros.

En aquest sentit, sembla que els wet pubs tornaran a ser castigats i després de vuit mesos i mig de servir les darreres pintes -en el cas de Dublin, a la resta de comtats van poder obrir unes setmanes a l’estiu-, just abans del dia de Sant Patrici, continuaran amb la persiana abaixada; per contra, els restaurants podrien obrir, això sí, amb restriccions de cabuda i amb la implementació d’estrictes mesures sanitàries.

Òbviament, els wet pubs no han rebut gens bé la possibilitat de no poder obrir durant el mes de desembre, un mes en què es fa molt de calaix, i de la mà de Padraig Cribben, director general de la Federació de Marxants de Begudes Alcohòliques d’Irlanda, han demanat que no es faci cap distinció entre pubs, a banda de recordar que només un 0,3% dels contagis ha tingut lloc en aquests establiments.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt