Setmana oberta al Nord abans del segon circuit-breaker

Setmana oberta al Nord abans del segon circuit-breaker L'Assemblea nord-irlandesa a Stormont, Belfast / Foto: Wikipedia

L’aplicació del nivell 5 al Sud ha reduït de manera força notòria la xifra de contagis i morts, tot i que les autoritats han demanat a la població que no es confiï ni que esperi barra lliure a partir del dos de desembre, que és quan es preveu que acabi el confinament iniciat a l’octubre; per contra, el Nord continua amb unes xifres força preocupants -amb una desena de morts diaris- i això ha obligat el govern d’Stormont a anunciar un nou circuit-breaker a partir de divendres vinent.

El circuit-breaker anterior, de dues setmanes de durada i que va acabar divendres passat, tenia l’objectiu de tallar -o trencar- el circuit de transmissió del virus tancant els sectors de l’economia amb més de risc, però amb les xifres a la mà, sembla que no n’hi ha hagut prou i és per això que divendres vinent s’hi torna. A més, hi ha l’agreujant que ara tancarà tota l’economia no-essencial, a diferència de l’anterior, en què només van tancar alguns rams com l’hostaleria i les perruqueries.

Segons Robin Swann, ministre de Salut, aquesta mesura és necessària per a treure pressió als hospitals, que ja fa temps que són al llindar del col·lapse. Per la seva banda, Michelle O’Neill, viceprimera ministra de l’executiu nord-irlandès, ha reconegut que la introducció del segon circuit-breaker no ha estat una decisió gens fàcil -de fet hi ha hagut molta tensió entre els socis del govern, que tenien parers dispars-, però s’ha mostrat esperançada amb la realització de tests massius d’aquí a unes setmanes així com la disponibilitat de vaccins, alguns dels quals ja en un estat de desenvolupament molt avançat.

Així doncs, abans de l’arribada del segon circuit-breaker divendres vinent, les perruqueries i els cafès, que van ser obligats a tancar durant el primer, només hauran pogut obrir durant una setmana, tot i que molts negocis han decidit de romandre tancats perquè no els surt a compte treballar només uns dies, a banda del tema logístic, que requereix uns quants dies de planificació. D’altra banda, els pubs i restaurants, que han romàs tancats durant cinc setmanes, continuaran així fins a l’onze de desembre, pel cap baix.

Font: Newstalk

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt