Dublin sortirà de la foscor gràcies a les Winter Lights

Dublin sortirà de la foscor gràcies a les Winter Lights Les Winter Lights a les oficines municipals de Wood Quay / Foto: Liffey

Per ara es preveu d’acabar el confinament de sis setmanes el primer de desembre, però tot dependrà de l’evolució de la situació -que ha millorat força gràcies a la implementació de les restriccions del nivell 5-; a més, hi ha l’agreujant que, segons el govern, la decisió de reobrir l’economia no es prendrà fins al darrer dia (down to the wire), fet que dificultarà la logística de molts comerços. Fins i tot hi ha qui proposa de traslladar la campanya nadalenca a la segona quinzena de gener.

De tota manera, independentment de la situació viral que hi hagi durant el mes de desembre, la ciutat de Dublin veurà la llum gràcies a la iniciativa Winter Lights, que durant un mes, del primer de desembre fins al primer de gener, il·luminarà disset punts emblemàtics de la capital irlandesa. El 2020 ja és el tercer any que es fa i en aquesta edició hi haurà ubicacions noves com el Mater Hospital, Capital Dock, l’Arc de Triomf del CHQ, el vaixell de pals alts Jeanie Johnston i Smithfield.

L’equipament que es repartirà per les disset ubicacions pesa unes cent tones, requereix 15.780 metres de cable i 157.800 bombetes LED, una tecnologia de molt baix consum que, depenent de la superfície il·luminada, només fa servir la mateixa electricitat que dos rentaplats o una aspiradora, una cosa molt en línia amb l’actual batllessa de Dublin, Hazel Chu, que és dels Verds.

D’altra banda, la Dublin City Council Culture Company ha treballat amb col·lectius d’artistes i associacions de veïns a fi de crear treballs artístics i missatges inspirats en temes de comunitat, esperança, resiliència, el Nadal d’antany i de Dubllin a l’hivern. Aquests treballs i missatges es projectaran al Samuel Beckett Bridge, a les oficines municipals de Wood Quay, al City Hall i al Mater Hospital.

Torna a dalt