Milloren les xifres de la Covid-19 d’ençà del confinament

Milloren les xifres de la Covid-19 d’ençà del confinament Rètol demanant de mantenir distància / Foto: Liffey

Fa unes setmanes, quan els casos diaris de contagis confirmats de Covid-19 van començar a ultrapassar el miler, el govern va fer cas a la recomanació del grup d’experts -que havia ignorat una setmana i mitja abans- i va decidir de posar tot el país a nivell 5, és a dir, un confinament dur però sense tantes restriccions com el de la primavera, essent una de les diferències principals el fet de mantenir les escoles obertes així com una llista de botigues i empreses essencials més àmplia.

Durant els primers dies amb les noves restriccions implementades no hi va haver gaires canvis a la xifra de contagis confirmats, que durant el mes d’octubre van ser uns 25.000, però els números revelats a la conferència de premsa diària de Tony Holohan, el Metge en Cap, ja comencen a il·lustrar una certa millora. En aquest sentit, dijous hi va haver 866 contagis i 6 morts, divendres 772 i 6, dissabte 416 i 5, i ahir diumenge 552 i 2.

Pel que fa als tests, segons les dades del Servei de Salut, la setmana passada se’n van fer uns 100.000 i aquesta setmana la capacitat podria augmentar fins als 120.000.

De tota manera, Holohan ha afirmat que malgrat que Irlanda progressa pel bon camí, encara és massa d’hora per a alleujar les restriccions i que no val a badar. Pel que fa a la taxa de reproducció del virus, actualment l’R és al voltant d’1, és a dir, que de mitjana, cada contagiat transmet el virus a una altra persona. D’altra banda, Holohan ha advertit que hi ha una tendència a la baixa entre els més joves però a l’alça entre els més grans de 75 anys.

Pel que fa a la incidència per comtats, Cavan continua tenint les dades més preocupants, amb una mitjana de 645,9 casos per cada 100.000 habitants durant els darrers 14 dies; a l’altra banda hi ha Leitrim, un comtat rural amb la població molt disseminada, amb 118,6. La mitjana a la República és de 268,7.

Font: The Journal.ie

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt