Iarnród Éireann demana als usuaris que viatgin abrigats

Iarnród Éireann demana als usuaris que viatgin abrigats Interior d'un comboi del DART / Foto: Liffey

Ahir sí, seguint la recomanació del grup d’experts (NPHET) -exactament la mateixa que fa dues setmanes- el govern va decidir de posar tot el país al nivell 5 a partir d’aquesta mitjanit vinent -dijous a les zero hores- i entre altres coses, això vol dir que la capacitat al transport públic passarà a ser del 25%, és a dir, que els rètols de color groc advertint que aquell seient no està disponible tornaran a dominar l’interior dels vehicles -tren, tramvia i autobús-.

Així doncs, no hi haurà el caliu de l’hora punta dels temps prepandèmics, sobretot als trens on hi hagi finestres que es poden obrir. En aquest sentit, Iarnród Éireann, la companyia estatal de ferrocarril, ha aconsellat als passatgers que vagin abrigats perquè, a fi de reduir el risc de propagació de la Covid-19, els combois aniran amb totes les finestres obertes independentment de la temperatura que faci a l’exterior.

Segons Barry Kenny, portaveu d’Iarnród Éireann, aquesta mesura només afectarà un 25% dels combois de la companyia, principalment el DART -el servei de rodalia de Dublin- i els commuter que operen a les zones urbanes de Cork i de Limerick. La resta de trajectes -llarga distància i Intercity- es faran amb combois molt més moderns on no es pot obrir la finestra perquè la ventilació es fa mitjançant un sistema d’aire condicionat.

De tota manera, Barry ha remarcat que obrir la finestra no serà obligatori però que es demanarà als passatgers que ho acceptin pel bé de tothom; d’altra banda, la companyia ha reconegut que el grau de compliment a l’hora de dur màscara és d’un 90% -n’hi ha que per motius de salut no l’han de dur-, per la qual cosa s’espera que, amb relació a les finestres obertes, també hi hagi un alt índex de cooperació.

Font: Newstalk

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt