El Bon Nadal tornarà al comercialíssim Grafton Street

El Bon Nadal tornarà al comercialíssim Grafton Street El rètol lluminós de la discòrdia / Foto: Liffey

Grafton Street (Dublin 2) és sense cap mena de dubte el carrer més comercial de la capital irlandesa i això va fer que l’any passat, Dublin Town -l’associació que agrupa uns 2.500 comerciants del centre de la ciutat- decidís de bandejar el gaèlic de la il·luminació nadalenca del carrer substituint el tradicional rètol amb la inscripció Nollaig Shona Duit (Bon Nadal) per un altre amb un gens nadalenc Welcome to Grafton Quarter.

L’acció de Dublin Town, que tenia l’objectiu d’aprofitar el ganxo del carrer Grafton com a icona del comerç dublinès, va generar una allau de crítiques, fins al punt que es van engegar diverses campanyes en contra a les xarxes socials. En aquest sentit, el rebuig al nou rètol lluminós no només fou pel tema lingüístic sinó també perquè el terme Grafton Quarter no té cap base històrica i no s’havia emprat mai.

Amb tot, Dublin Town ha emès un comunicat informant que enguany el rètol Nollaig Shona Duit -més concretament el que l’any passat era a Wicklow Street, al mateix eix comercial- tornarà al comercialíssim Grafton Street i que el del Grafton Quarter romandrà al magatzem. D’altra banda, l’associació de comerciants ha explicat que, atesa la situació de pandèmia i de contenció de la despesa, aquest Nadal només posarà llums en vint-i-sis carrers.

En el comunicat, Dublin Town també ha recomanat als punters que comencin a comprar els regals de Nadal ara a fi d’evitar les aglomeracions habituals de desembre, que augmentarien en cas que encara hi hagués restriccions, o fins i tot per a evitar la possibilitat de no poder comprar regals en cas que l’evolució de la pandèmia obligui a tancar els establiments de béns no essencials. De fet, durant els darrers dies, en alguns grans magatzems de joguines ja hi ha hagut llargues cues de pares que no volen córrer cap risc la Nit de Nadal.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt