Cap nom a la Llista Verda de destinacions segures

Cap nom a la Llista Verda de destinacions segures Pantalla de sortides a l'aeroport del Prat / Foto: Liffey

A partir de dilluns vinent, la llargament criticada Llista Verda de destinacions segures de les quals es pot tornar sense haver de fer la quarantena de catorze dies tindrà un total de... zero països; segons el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties, a tots els països europeus es superen els 25 casos per cada 100.000 habitants durant els darrers catorze dies, un fet que ha obligat a esborrar tots els noms de la llista.

Així doncs, amb aquestes dades a la mà, el departament d’Afers Estrangers ha anunciat que a partir de dilluns no hi haurà cap destinació segura, accentuant una tendència que s’ha anat imposant d’ençà de la seva publicació al juliol; en aquest sentit, després de la darrera actualització només s’havien salvat quatre països: Finlàndia, Letònia, Liechtenstein i Xipre.

De tota manera, que la llista hagi acabat sense noms no ha generat cap sorpresa i és que, fins i tot quan al principi hi havia quinze noms -el màxim nombre de països que ha tingut-, hi ha qui l’ha titllada d’inútil, sobretot pels canvis sobtats que han obligat alguns turistes que s’havien aventurat a anar de vacances a una destinació inicialment segura -com Itàlia o Grècia- a tornar abans d’hora a correcuita.

Entre els seus detractors més aferrissats hi ha -òbviament- les companyies aèries, amb menció especial per a Ryanair, que àdhuc se’n va mofar publicant una oferta de treball fictícia per a un Confeccionador de Llista Verda i que també va criticar durament el fet que alguns països de la llista, com Mònaco o Liechtenstein, no tinguessin cap aeroport.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt