Els controls viaris de la Garda generen llargs embussos

Els controls viaris de la Garda generen llargs embussos Control viari a l'M50, la ronda dublinesa / Foto: Garda Traffic

Ahir a la mitjanit, els vint-i-quatre comtats de la República que eren a nivell 2 van pujar-ne un, unint-se a Dublin i Donegal, que ja fa setmanes que eren al nivell 3, i una de les restriccions amb més impacte sobre la mobilitat és que no es pot sortir del comtat on hom resideix si no és que hi ha una raó de pes, com anar a la feina o tenir hora al metge.

Així doncs, a fi de fer respectar les restriccions però alhora amb l’objectiu de conscienciar la població, durant el primer dia al nivell 3 la Garda va muntar cent trenta-dos controls repartits arreu de la xarxa viària -amb els agents abillats amb unes cridaneres armilles de color festuc-, que en algunes zones, sobretot a les àrees urbanes amb més volum de trànsit, van generar fortes retencions.

Això va fer que molts automobilistes que anaven a treballar a un altre comtat arribessin tard a la feina, mostrant el seu enuig a les xarxes socials després de passar, en alguns casos concrets a la rodalia de Dublin, quaranta minuts totalment aturats. Amb tot, també n’hi va haver molts que, no tenint una raó de pes per anar a un altre comtat, van acceptar de fer mitja volta i tornar cap a casa.

Per la seva banda, la Garda va afirmar que els controls viaris de l’Operació Fanacht -que vol dir romandre en gaèlic- eren per a benefici de tothom i que, a més, tenen un efecte dissuasiu per als qui no tenen cap necessitat de primer ordre per a desplaçar-se a un altre comtat i és que, per ara, els gardaí no tenen potestat per a obligar-los i tot depèn del sentit de responsabilitat del conductor.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt