Els nuvis hauran de reduir la llista del casori a la meitat

Els nuvis hauran de reduir la llista del casori a la meitat La núvia de Dublin Bus / Foto: Liffey

Diumenge al vespre va córrer la notícia que el grup d’experts (NPHET) havia enviat una carta al govern recomanant de posar tot el país a nivell 5, és a dir, en confinament total com a la primavera, i és que els centenars de casos confirmats de Covid-19 anunciats cada dia no presagien res de bo; amb tot, al final va ser una falsa alarma perquè el govern ho va rebutjar adduint que una mesura tan dràstica suposaria la pèrdua de centenars de llocs de treball i que l'NPHET es regeix únicament amb criteris de capacitat hospitalària.

Per contra, tenint en compte que l’augment de contagis està molt repartit i que no seria gaire factible de confinar comtats dispersos pel territori, el govern va anunciar ahir que a partir d’aquesta mitjanit -les zero hores de dimecres- tots els comtats passen a nivell 3, on ja hi havia Dublin i Donegal. Els canvis amb un impacte més alt per a la vida econòmica i social són que els pubs i els restaurants només podran oferir servei de menjar per a emportar-se en cas que no tinguin una zona exterior i que els ciutadans només podran sortir del seu comtat si és imprescindible, com anar a la feina.

Una altra cosa que canvia és el límit de convidats que poden assistir a un casament, que passen de cinquanta a vint-i-cinc, i segons va explicar ahir Stephen Donnelly, ministre de Sanitat, no hi haurà cap període de gràcia per als que havien programat el seu casori abans que s’anunciés el pas a nivell 3, com sí que es va fer amb els nuvis de Dublin i de Donegal. A més, els convidats que resideixin en un altre comtat no hi podran anar.

Així doncs, només es deixa dues opcions als nuvis: per una banda poden retallar la llista de convidats eliminant els qui viuen en un altre comtat o els que no els fan el pes; de l’altra, en cas que sigui possible, poden posposar el casament. De tota manera, amb tota la incertesa que hi ha hagut durant els darrers mesos, hi ha hagut moltes parelles que ho han deixat per a més endavant i això ha tingut un fort impacte al sector, que ha demanat al govern un pla d’ajudes a fi d’evitar el tancament de moltes petites empreses que es dediquen a aquest negoci.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt