Els delinqüents també són victimes de la pandèmia

Els delinqüents també són victimes de la pandèmia El fanalet d'una comissaria de la Garda / Foto: Liffey

De la crisi creada per la Covid-19 no se’n salva ningú i sembla que els delinqüents no en són cap excepció; aquesta és la conclusió a la qual s’arriba després que l’Oficina Central d’Estadística (CSO) hagi publicat les dades sobre delictes comesos durant el segon trimestre d’enguany i que en alguns segments delictius s’han reduït a menys de la meitat.

En aquest sentit, d’abril a juny, el nombre de robatoris perpetrats en habitatges va baixar un 52,8% respecte al mateix període de l’any passat, un fet que s’explica clarament perquè durant el confinament bona part de la població va romandre a casa i això va dificultar la feina als malfactors. Uns altres segments en què també va baixar el nombre de delictes van ser els dels caràcter sexual (-20,5%), les temptatives d’assassinat, atracaments i assetjament (-15,9) així com els incidents d’ordre públic (-10,8).

Per contra, els delictes relacionats amb les drogues i armes de foc o material explosiu van augmentar un 10,5% i un 16,7%, respectivament. Amb tot, més que un augment de la delinqüència, l’increment de delictes en aquest segment s’explicarien pel fet que hi havia menys gent i menys cotxes circulant pels carrers i això va facilitar la tasca de la Garda.

Un dels casos més sonats (tweet a sota) va ser el de tres traficants de drogues que a mitjan abril circulaven pel barri de Phibsboro (Dublin 7) amb un cotxe de setze anys d’antiguitat -un banger- i que van aixecar sospites després que els gardaí del control viari veiessin que els ocupants anaven carregats fins al capdamunt de capses de pizza, quan amb les restriccions de llavors no era permès de fer festes a casa.

En veure el control policial, els malfactors van fugir a alta velocitat en una escapada que va acabar a l’Essex Quay (Dublin 1) quan van patir un accident. Un dels ocupants va llençar una de les capses al Liffey i un cop recuperada per la unitat subaquàtica de la Garda, s’hi va trobar dues armes de foc. Pel que fa a les altres capses, sembla que les pizzes tenien unes racions extra de condiment, més concretament coca -i no la de llardons- valorada en uns 500.000 euros, una mercaderia que va obligar els gardaí a arrestar els repartidors.

Podeu llegir el report AQUÍ.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt