El govern estudia flexibilitzar les restriccions de viatge

El govern estudia flexibilitzar les restriccions de viatge Pantalla de Sortides a l'aeroport del Prat / Foto: Liffey

Irlanda és un dels països europeus amb unes restriccions més fortes a l’hora de tornar des de l’estranger -només superat per Islàndia i Hongria-, fins al punt que, dimarts, Ryanair va amenaçar de tancar les seves bases de Cork i Shannon, on dóna feina a 130 treballadors, perquè bona part dels seus vols van buits. Aquestes restriccions fan que el descens de l’activitat sigui molt més accentuat a Irlanda, on el volum de passatgers és només d’entre un 5% i un 10% del que hi havia l’any passat, mentre que a Europa és del 40%.

En aquest sentit, tot aquell qui arribi a la República provinent d’un país que no figuri a la llista verda de destinacions segures -on actualment només hi ha onze noms-, ha de fer una quarantena de catorze dies. De tota manera, com sempre li passa a molta gent en unes dates tan assenyalades i familiars com el Nadal, el govern irlandès sembla que també té sentiments i a la pregunta de si a final de desembre hom podrà viatjar a casa sense tanta restricció, probablement la resposta serà “Clar que sí, que és Nadal!”.

Això és el que ahir va deixar entreveure el Tánaiste Leo Varadkar durant una entrevista al programa Morning Ireland de l’emissora de ràdio Newstalk, on va explicar que al full de ruta amb el pla d’acció per a gestionar els nou mesos vinents de pandèmia -que es publicarà la setmana que ve- s’ha estudiat d’oferir més opcions per a viatjar, sobretot a gent que ho faci per feina, que visiti la família o equips esportius que juguin a l’estranger.

Amb tot, algunes de les mesures s’hauran de consensuar amb la resta de països de la Unió Europea i sembla que les restriccions es basaran en l’impacte de la Covid-19 a cada regió, que tindrà assignat un color -verd, ambre o vermell- en funció de diversos paràmetres com nombre de contagiats cada 100.000 habitants, que és la mesura que s’empra actualment a l’hora de confeccionar la llista verda. També s’estudiarà la possibilitat de fer tests ràpids als aeroports, amb el resultat disponible al cap de pocs minuts.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt