La Garda no entrarà a cap casa al crit de “Prou festa!”

La Garda no entrarà a cap casa al crit de “Prou festa!” La Garda avisant als amants de la gresca / Foto: Liffey

Segons Stephen Donnelly, ministre de Sanitat, actualment un dels focus més importants de transmissió de la Covid-19 són les festes que la gent fa a casa i és que, amb els pubs amb la persiana abaixada d’ençà de mitjan març, els amants de la gresca s’han vist empesos a cercar alternatives. A més, l’augment de venda reportat als off-licence -els establiments amb llicència per a vendre begudes alcohòliques- confirma aquesta tendència.

Amb tot, sembla que les festes particulars -que no haurien de tenir més de sis participants després de l'entrada en vigor de les noves restriccions- només podran aturar-se mirant de conscienciar la població que són un perill per a la salut pública perquè Donnelly va afirmar ahir que, per ara i tot i que sap que van en augment, el govern no té cap intenció de donar a la Garda la potestat d’entrar a una casa on se celebri una festa i cridar que ja n’hi ha prou.

D’altra banda, David Kenny, professor de Dret al Trinity College, assegura que entrar a un habitatge sense ordre judicial seria una mica complicat segons la Constitució, però no impossible. En aquest sentit, segons Kenny, es necessitaria una ordre d’una persona independent que cregui convenient que s’ha d’entrar a l’habitatge però, per contra, també és possible de fer-ho sense ordre si és per una causa raonable. De fet, la Constitució no diu enlloc que la llei no permeti l’accés a un habitatge amb l’objectiu de protegir la salut pública durant una pandèmia.

Són de parer contrari els de l’Irish Council for Civil Liberties que, de la mà de la seva cap de Comunicació, Sinéad Nolan, han assegurat que preferirien un model basat en el consentiment i la didàctica més que no pas en la coerció policial, essent aquesta segona opció totalment desproporcionada i ridícula. Nolan ha anat una mica més lluny i ha afirmat que les històries de festes a casa són una distracció dels brots principals, que durant les darreres setmanes han estat localitzats a la indústria càrnia de les Midlands.  

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt