El govern endureix les restriccions arran dels rebrots

El govern endureix les restriccions arran dels rebrots Grafit demanant de mantenir la distància / Foto: Liffey

Dissabte passat hi va haver dos-cents casos confirmats de Covid-19 -amb l’afegitó de la consternació que van causar les imatges de la festa desenfrenada al bar Berlin D2 de Dame Lane (Dublin 2)-, al voltant de seixanta diumenge i dilluns, i ahir en van ser cent noranta, unes xifres que han posat en alerta el govern, que veu que si no es prenen mesures immediatament, és possible que la temuda segona onada no trigui gaire a arribar.

Així doncs, en una decisió d’urgència a fi d’aturar els greus rebrots dels darrers dies -que van començar a la indústria càrnia de les Midlands-, ahir el govern va fer uns quants passos enrere respecte a les restriccions que hi havia implementades fins ara. En aquest sentit, demana a les empreses que els empleats treballin des de casa sempre que això sigui possible, prohibeix les trobades de més de quinze persones a l’exterior o sis a l’interior i recomana als majors de setanta anys de romandre a casa, pràctica coneguda com a cocooning.

Tanmateix, de totes les mesures anunciades, les que han generat més controvèrsia han estat l’obligació de disputar competicions esportives a porta tancada i a fer servir el transport públic únicament si és estrictament necessari -i amb màscara obligatòria-. En el primer cas, la GAA, que ja començava a veure la llum al final del túnel després del cop econòmic que ha suposat suspendre l’All Ireland, ha demanat explicacions sobre quina és la base de la mesura; en el segon, es creu que si la gent no es pot desplaçar amb transport públic al centre de les poblacions, les botigues que han reobert, ara podrien haver de tornar a tancar.

D’altra banda, uns que sí que trigaran força temps a aixecar la persiana són els pubs, tancats d’ençà de mitjan març i que es consideren un dels sectors més afectats per la pandèmia. La seva data de reobertura s’ha anat posposant diverses vegades i els rebrots no auguren res de bo, amb l’agreujant que hi ha la creença popular que, amb el seu caliu humà, podrien ser una important font de transmissió del virus.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt