El volum de trànsit torna gairebé al nivell prepandèmic

El volum de trànsit torna gairebé al nivell prepandèmic Trànsit dens a Phibsboro Road, Dublin 7 / Foto: Liffey (arxiu)

D’ençà de la reobertura de l’economia a partir del mes de maig, el volum de trànsit ha anat augmentat progressivament i ara, segons un estudi amb dades setmanals de l’Oficina Central d’Estadística (CSO) per al període que va de principi de març fins al vuit d’agost, ja gairebé ha assolit el nivell que hi havia a la mateixa època de l’any passat, quan no hi havia cap pandèmia; per contra, l’ús del transport públic continua molt per sota.

Amb xifres detallades, durant la primera setmana d’agost, a Dublin hi va haver un 16,3% menys de trànsit que durant el mateix període de l’any passat, o un 12,6% a la resta de la República, una diferència que es podria explicar perquè fora de les àrees urbanes la gent depèn més del cotxe. Així doncs, la situació actual no té res a veure amb els dies més durs del confinament, a l’abril, quan la reducció del volum de trànsit va arribar fins al 78%.

D’altra banda, sembla que el transport públic recupera la normalitat a una velocitat molt més baixa i el més afectat és el tren. I les que no aixequen el vol -en sentit figurat- són les companyies aèries, que tot i haver reprès les operacions, van amb els avions buits a causa de les estrictes restriccions imposades per l’autoritat sanitària, que obliga tothom qui arribi a la República a fer una quarantena de catorze dies si no és que s’ha anat a un dels països de la llista verda, que cada vegada és més curta.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt