Irlanda unida fins a final d'agost... en pubs tancats

Irlanda unida fins a final d'agost... en pubs tancats La nova campanya del Servei de Salut / HSE

Després del fort cop rebut pels soferts pubs de la República -més de 140 dies tancats-, que a principi de setmana van veure com el govern ajornava de nou l’entrada a la fase quatre prevista per al deu d’agost, ahir va ser el torn dels seus homòlegs al Nord, que també preveien d’obrir dilluns vinent però que després de l’anunci de la primera ministra Arlene Foster, no podran obrir, pel cap baix, fins al primer de setembre.

En ambdós casos -Sud i Nord-, els pubs poden obrir si el consum de begudes alcohòliques va acompanyat d’un àpat generós, que en el cas de la República no pot ser inferior als nou euros, a banda, òbviament, de respectar la distància mínima de seguretat. Això ha permès alguns pubs d’aixecar la persiana, però representen un percentatge molt baix respecte del total.

Així doncs, s’ha evitat el greuge fronterer i tots aquells irlandesos de la banda sud que tenien previst de travessar la frontera per a assadollar la seva set -sobretot els residents als Border Counties-, ara hauran de romandre a casa. Fins i tot hi havia hagut algun cas en què uns nuvis tenien previst de casar-se al Sud i després passar la frontera a fi de celebrar aital esdeveniment en un pub del Nord.

Segons Foster, la decisió s’ha pres després que el número R, que indica el nombre de persones contagiades per algú que ja és portador del virus, s’ha multiplicat per tres d’ençà de principi del mes de juliol i ara s’estima que se situa entre el 0,8 i l’1,8, quan la situació ideal és que es mantingui per sota d’1, amb un augment notori entre el jovent. Foster també ha afirmat que tornaran a analitzar la situació el vint d’agost.

D’altra banda, a partir de dilluns, tant al Sud com al Nord s’haurà de dur màscara quan s’entri en espais tancats on no sigui possible de mantenir una distància mínima, per la qual cosa, això significa que, de facto, s’haurà d’anar amb protecció facial a gairebé totes les botigues. En aquest sentit, ahir, al Sud, Stephen Donnelly, ministre de Sanitat, va endegar una campanya de conscienciació que demana a la gent de dur màscara i de mantenir la distància.

Font: RTÉ i BBC

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt