L’Antonov AN-225 aterra a Shannon amb 874.860 bates

L’Antonov AN-225 aterra a Shannon amb 874.860 bates L'Antonov AN-225 a l'anterior visita a Shannon / Foto: Sean Curtin (seancurtinphoto.ie)

Ja fa setmanes que diversos avions Airbus A330 de la companyia Aer Lingus operen un pont aeri d’emergència per la Covid-19 entre Dublin i Beijing, transportant tones i més tones de material mèdic com bates, guants i màscares; nogensmenys, el fet que siguin avions amb seients -però sense passatgers- en limita la capacitat, tot i que s’aprofita tot l’espai, tant sobre els seients com els compartiments superiors i la bodega.

Amb tot, ahir, l’aeroport de Shannon va rebre la visita de l’avió de càrrega més gros del món, l’AN-225 de la companyia ucraïnesa -antigament soviètica- Antonov, essent la quarta vegada que aquest gegant aeri aterra a les instal·lacions del comtat de Clare; en aquesta ocasió, el vol tenia origen a la Xina i va fer escales al Kazakhstan i a l’Azerbaidjan.

De fet, amb 3.199 metres de llargada, la pista de Shannon és l’única d’Irlanda on pot aterrar l’AN-225, que amb 84 metres de llargada i 88 d’amplada no pot operar en qualsevol aeroport puix que necessita molt de marge de maniobra. La darrera visita a Shannon va ser el dotze d’abril del 2015 i això -quatre anys d’absència- va fer que molts ciutadans ignoressin la crida del director de l’aeroport a no anar-hi per raons pandèmiques.

Pel que fa a la preuada mercaderia, les 874.860 bates mèdiques són el carregament més gros que es rep en un sol avió a Irlanda d'ençà de l’inici del pont aeri amb la Xina. A més, com que l’equipament estava repartit entre 6.249 capses -cada una amb 140 bates i divuit quilos de pes-, els vint operaris encarregats de la descàrrega van rellevar-se durant quinze hores a fi d’enllestir la feina. Després, les bates es van repartir per tot el territori.

D’altra banda, les dades que cada vespre facilita Tony Holohan, el Metge en Cap, revelen clarament que l’afectació del coronavirus va a la baixa i això ha fet que hi hagi hagut veus preguntant si és necessari continuar comprant tant de material, una qüestió que el Taoiseach Leo Varadkar va respondre dient que volen acumular un estoc que els permeti gestionar millor una possible segona onada i és que la primera els va agafar una mica desprevinguts i amb manca de material.

 

Torna a dalt