El govern manté la distància mínima als dos metres

El govern manté la distància mínima als dos metres Rètol demanant de mantenir la distància / Foto: Liffey

El Taoiseach en funcions Leo Varadkar no ha sucumbit a la pressió d’alguns membres del seu govern i ha reafirmat que la distància mínima de seguretat continua als dos metres, tot i que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) hagi assegurat que mantenir-se a un metre d’una altra persona també és prou segur. La distància de dos metres també ha estat confirmada pel ministre de Sanitat en funcions, Simon Harris, que ha explicat que els metges recomanen aquesta distància per tal d’assegurar-se de no contagiar-se.

La pressió per a reduir la distància de seguretat de dos a un metre ha estat exercida pels qui creuen que una mesura així tindria un impacte molt positiu per a l’economia i per a la vida dels ciutadans, atès que permetria d’obrir comerços i escoles, això sí, amb certes limitacions depenent de la superfície.

D’altra banda, malgrat que els ciutadans aproven la gestió de la crisi de la Covid-19 per part del govern -si més no això és el que diuen les enquestes-, els partits de l’oposició han aprofitat l’ocasió per a criticar l’executiu de Varadkar per diverses bandes.

En aquest sentit, Louise O’Reilly, portaveu del Sinn Féin, ha denunciat l’ambigüitat de les comunicacions del govern, algunes vegades mitjançant filtracions a la premsa, que creen incertesa en aquells negocis o escoles que es preparen per a una possible reobertura, un fet que, segons O’Reilly, no ajuda gens.

Per la seva banda, el Labour, de la mà del seu líder, Alan Kelly, ha demanat explicacions al govern sobre la raó per la qual es manté la distància mínima de dos metres i si l’OMS recomana aquesta distància, atès que sembla que ara amb un metre ja n’hi ha prou.

Stephen Donnelly, del Fianna Fáil, ha dit que si Tony Holohan, Metge en Cap (Chief Medical Officer) i que cada vespre informa sobre el nombre de morts i de contagiats, i el Grup d’Experts creuen que un metre és una distància correcta, llavors s’hauria d’implementar.

Finalment, Emer Higgins, del Fine Gael, ha escombrat cap a casa i ha assegurat que el govern ha estat molt clar, recordant les paraules de Varadkar sobre la qüestió: els dos metres han arribat per quedar-s’hi.

Font: RTÉ  

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt