L’examen pràctic de conduir i la ITV hauran d’esperar

L’examen pràctic de conduir i la ITV hauran d’esperar Un cotxe amb una L de Learner (aprenent) / Foto: Liffey

L’ordre de confinament i d’aturada de tota activitat considerada com a no essencial emesa pel govern a mitjan mes de març va implicar la suspensió dels exàmens de conduir, tant el teòric com el pràctic, i de la ITV (NCT, National Car Testing Service). A més, segons el ministre de Transport en funcions, Shane Ross, l’activitat en aquest sector concret no està previst que torni aviat, sobretot l’examen pràctic, puix que implica un alt risc per tenir lloc dins d’un vehicle amb l’examinador havent de donar les instruccions de manera oral.

D’altra banda, l’aturada provocada per la crisi de la Covid-19 ha agreujat encara més el problema de les llistes l’espera per a fer l’examen pràctic, amb un coll d’ampolla format per milers de candidats que no podien demostrar les seves habilitats al volant a causa de la manca d’examinadors i això fa que alguns ja hagin perdut la pràctica quan finalment se’ls assigna un dia, suspenen i s'han de tornar a inscriure, fent augmentar la llista d’espera i sent com un gos que es mossega la cua.

Tanmateix, part important de la culpa és dels que tenen dia i hora però que no s’hi presenten, una pràctica que permet de renovar el carnet d’aprenent o provisional in secula seculorum. De fet, hi ha casos extrems de gent que fa més de trenta-cinc anys que té el carnet provisional, que només permet de conduir -amb una L vermella ben visible- si hom va acompanyat d’algú que tingui el carnet definitiu (full licence).

Pel que fa a la ITV, sembla que les proves tampoc tornaran aviat i és per això que en la legislació d’urgència per la Covid-19 aprovada al Parlament s’hi va incloure una pròrroga per als vehicles als quals havia caducat el certificat. El problema és que algunes asseguradores no ofereixen cap pòlissa a qui tingui la ITV caducada i si es tracta d’un vehicle comercial, no tenir l’assegurança al dia impedeix de treballar als qui necessiten el cotxe, furgoneta o camió. Això també passa amb els joves a qui es demana de tenir carnet de conduir per a treballar.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt