Cork aprofita la calma per a desenganxar xiclets de terra

Cork aprofita la calma per a desenganxar xiclets de terra Un xiclet enganxat a terra / Foto: Liffey

Els carrers més cèntrics de les principals ciutats irlandeses acostumen a tenir unes taques blanquinoses que són xiclets que la gent ha llençat a terra i que han romàs enganxats fins que els serveis de neteja municipals o empreses especialitzades contractades per les administracions locals han fet una repassada a les voreres.

Amb tot, la neteja de xiclets fa servir una tecnologia molt concreta, basada en una mànega d’aigua a alta pressió i una altra de vapor a baixa pressió, que requereix molt de temps i això fa que no sigui gaire pràctic quan hi ha molta gent caminant per la vorera. Però ara, amb el confinament, el nombre de vianants s’ha reduït d’una manera molt destacable i és per això que l’ajuntament de Cork vol aprofitar el moment.

En aquest sentit, l’ens local corkià ha convocat un concurs públic per un valor d’entre 50.000 i 60.000 euros i que durant, pel cap baix, mig any. L’empresa adjudicatària tindria la tasca de desenganxar els xiclets dels carrers més cèntrics i amb més vianants, com és el cas de l’Oliver Plunkett, un dels més comercials de la ciutat. A més, a fi de trobar el mínim de gent, la feina es faria des de les dues de la nit fins a les deu del matí.

Segons el departament d’Operacions de l’ajuntament de Cork, ara és el moment ideal per a desenganxar xiclets de terra perquè no hi ha gaire gent pel carrer i això facilita la feina, a banda de no generar molèsties als vianants. Un altre element positiu és que la ciutat serà més atractiva quan retorni la normalitat.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt