Augmenta la pràctica de llençar la brossa d’amagat

Augmenta la pràctica de llençar la brossa d’amagat Adhesiu en una bossa de brossa il·legal / Foto: Liffey

El Servei de Neteja de l’ajuntament de Dublin calcula que la pràctica del dumping, que consisteix a llençar la brossa d’amagat a fi d’estalviar-se el cost de contractar un operador privat, ha augmentat un 25% d’ençà de l’inici de la crisi de la Covid-19. A més, sembla que alguns ciutadans han aprofitat el confinament per a fer reformes o una mica de bricolatge perquè una part de les deixalles abandonades al carrer són runa o mobiliari, com una banyera abandonada a Bride Street (Dublin 8), a tocar de Christchurch.

Segons Simon Brock, del departament de Gestió de Residus municipal, el problema del dumping afecta tota la ciutat, tant zones residencials com carrerons inhòspits sense trànsit i zones verdes. De tota manera, l’ajuntament no ha romàs de braços plegats i ha començat a emprar drons a fi d’enxampar els infractors per via aèria.

Pel que fa a altres zones del comtat, a Fingal (terç nord), no tan urbà com el centre de Dublin, sembla que s’ha estès la pràctica de carregar la brossa al cotxe i llençar-la al camp i al South Dublin County Council (sud-oest), també amb moltes zones verdes i descampats, n’hi ha que han muntat la seva incineradora casolana.

Un altre problema amb què s’ha trobat el servei municipal de neteja és la gran quantitat de guants i mascaretes usades que la gent llença a terra, fet pel qual Brock ha demanat una mica de responsabilitat personal. També ha afirmat que no sap per què hi ha hagut un augment del dumping i ha recordat que tots els serveis municipals, com els centres de reciclatge, romanen oberts i operatius al 100%.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt