El centre, sense cotxes a partir de les onze del matí

El centre, sense cotxes a partir de les onze del matí El projecte per a College Green tombat per An Bord Pleanála / DCC

El Dublin City Council i la National Transport Authority (NTA) preparen una sèrie de mesures perquè es pugui mantenir la distància mínima de seguretat quan la setmana vinent -18 de maig- comenci la fase 1 de les cinc que tindrà el desconfinament esglaonat. En aquest sentit, el pla conjunt entre l’ajuntament i l’NTA implicarà la prohibició de circular amb vehicle privat en alguns carrers del centre a partir de les onze del matí.

Això incrementarà l’espai disponible per a vianants, per a les terrasses de bars i restaurants i també per a la gent que faci cua davant dels establiments comercials més petits, que restringiran el nombre de clients presents al local tenint en compte la superfície. En principi, les mesures s’aplicaran durant un període d’entre tres i sis mesos però podrien allargar-se fins a un any i mig en funció de com evolucioni la situació de la Covid-19, sobretot amb relació a la disponibilitat d’un vaccí efectiu.

En el cas de College Green (Dublin 2), on ja fa anys que s'apliquen restriccions al trànsit privat en hora punta mitjançant la iniciativa College Gate, l’ajuntament podrà complir temporalment el seu somni -tombat recentment pel regulador urbanístic An Bord Pleanála- de fer-lo d’ús exclusiu per a vianants. De fet, alguns caps de setmana de l’estiu passat ja ho va fer, organitzant-hi tota mena d’activitats on van participar diversos col·lectius que lluiten per treure els cotxes dels carrers del centre de la ciutat.

Font: The Irish Times

Torna a dalt