La llei dóna plena llibertat de moviment als nordies

La llei dóna plena llibertat de moviment als nordies Frontera entre la República i el Nord / Google Maps

Fa unes setmanes, el Dáil va aprovar una bateria de lleis de pressa i corrents a fi d’atorgar nous poders a la Garda per a fer complir les mesures de confinament entre els ciutadans més díscols que creuen estar per sobre de la resta; de tota manera, amb la urgència a l’hora de redactar la nova legislació, es va crear una escletxa legal inesperada que dóna plena llibertat de moviment a tots aquells que no siguin residents a la República.

En aquest sentit, la llei de la Covid-19 no afecta els qui vénen de visita sense passar la nit a la jurisdicció, per la qual cosa poden anar alegrement a la platja, fer shopping, fer trobades amb amics i moure’s lliurement. Evidentment, per raons geogràfiques, els no residents que ho tenen més fàcil són els ciutadans del Nord, que han esdevingut l’enveja dels confinats del sud, amb l’agreujant que hi ha poblacions a banda i banda de la frontera que només són a mig quilòmetre de distància.

Per la seva banda, després de diverses consultes fetes per gardaí desplegats als Border Counties, la direcció policial ha respost que no s’arresti cap nordie que no respecti les normes de confinament aplicables a tots els residents. Amb tot, la gravetat de la situació ha fet que l’oposició hagi demanat al govern d’esmenar la llei com més aviat possible a fi d’aplicar la legislació a tothom independentment del seu lloc de residència. També hi ha hagut moltes veus que han demanat una legislació conjunta per a tota l’illa.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt