La Pride Parade de Dublin posposada fins al setembre

La Pride Parade de Dublin posposada fins al setembre La Pride Parade de Dublin / Foto: Liffey (Arxiu)

El proppassat 17 de març, dia de Sant Patrici, la solitud dels carrers del centre de Dublin no tenia res a veure amb els anys anteriors, quan centenars de milers de persones, sobretot turistes arribats d’arreu del món, presenciaven la tradicional desfilada abillats amb tota mena de parafernàlia de color verd en què destaca el clàssic dels clàssics: el barret de copa verd de leprechaun, el follet del bosc irlandès.

I ara, la pandèmia del coronavirus ha obligat els organitzadors del Festinal de l’Orgull LGBTQ de Dublin a posposar tots els actes que cada any se celebren a final de juny i que cada vegada apleguen més gent, amb el punt culminant de la Pride Parade que, si bé no arriba ni de bon tros a les xifres de la de Sant Patrici, és la segona desfilada més multitudinària de la República; això sí, la Pride supera amb escreix la Saint Patrick’s Parade en colors, cosa no gaire difícil perquè el 17 de març només hi ha el verd.

Amb tot, a diferència de la desfilada del Sant Patró, que no s’ha previst de fer-la en una altra data, la Pride Parade s’ha reprogramat per al 12 de setembre, sempre que la situació de la Covid-19 així ho permeti. Els organitzadors han explicat que ara és hora de romandre a casa i han anunciat que el lema de la Pride serà In This Together (En Això, Junts).

ACTUALITZACIÓ 29/04/2020: havent vist l’evolució de la situació, els organitzadors han decidit de suspendre definitivament l’edició 2020.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt