Amb 14.758 efectius, s’arriba al rècord històric de gardaí

Amb 14.758 efectius, s’arriba al rècord històric de gardaí Cerimònia de graduació al Garda College / Foto: Garda via Twitter

Resten molt lluny els dies més foscos de la passada crisi econòmica, que va obligar el govern a aplicar dràstiques retallades socials i de despesa, incloent-hi una moratòria total en la contractació de personal per al sector públic. I un dels ens més afectats va ser la Garda, que va veure com, entre jubilacions i abandonaments, els seus efectius van reduir-se de tal manera que fins i tot es va posar en dubte que el cos pogués oferir un servei amb uns estàndards mínims de qualitat.

De tota manera, això va començar a revertir-se a partir del 2014, amb la reobertura de l’Escola de Policia de Templemore (Comtat de Tipperary) i ahir, en una cerimònia força ràpida, mantenint les distàncies entre els participants donades les circumstàncies actuals i sense familiars -sobretot mares emocionades-, es van graduar 319 nous gardaí, que es distribuiran pel territori immediatament a fi de donar visibilitat a la Garda. D’ençà de la tornada a l’activitat al Garda College, ja n’han sortit uns 2.600 graduats.

A més, els 124 gardaí, sergents i inspectors que formen part del professorat de l’escola també faran tasques policials, per la qual cosa el personal disponible arriba als 14.758 efectius, la xifra més alta en la gairebé centenària història del cos. La decisió de desplegar el professorat deriva del fet que, seguint la recomanació del Servei de Salut, el Garda College ha de tancar temporalment en el seu vessant formatiu, tot i que hi mantindrà les pràctiques de tir. D’altra banda, l’escola s’ha ofert a Salut en cas que vulgui fer servir les instal·lacions com a hospital.

Una altra cosa que s’ha recuperat durant els darrers anys ha estat la flota de vehicles policials, que l’any 2013 va baixar fins a les 2407 unitats i que, per manca de renovació, va generar imatges kafkianes com la d’una manifestació a Cork en què els participants van haver d’empènyer el cotxe patrulla que en feia el seguiment i que va fer llufa. A final de l’any passat la flota policial tenia 2.794 vehicles, un 53% dels quals amb una edat inferior a quatre anys, i durant aquestes setmanes també hi ha 210 vehicles addicionals que la Garda ha llogat a fi de dur tasques de servei a comunitats locals.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt