Es manté el transport públic tot i el descens d’usuaris

Es manté el transport públic tot i el descens d’usuaris Luas i autobusos a Colle Green, Dublin 2 / Foto: Liffey (arxiu)

La National Transport Authority (NTA) ha revelat que el nombre d’usuaris dels diferents mitjans de transport públic s’ha reduït entre un 25% i un 30% respecte a la mateixa època de l’any passat; òbviament, el descens s’explica per la crisi del coronavirus, que ha fet que tot aquell qui pugui, treballi des de casa i només faci servir el transport públic si no té cap més opció. També cal tenir en compte que els centres d’ensenyament, així com bona part d’establiments comercials que no siguin supermercats o farmàcies, romanen tancats.

De tota manera, malgrat que hi ha menys usuaris, l’NTA manté el servei com si no passés res, cosa que facilita notablement la pràctica del social distancing, és a dir, mantenir una certa distància entre persones a fi de minimitzar el risc de contagi. A més, l’NTA ha assegurat que, per ara, no té la intenció de reduir les freqüències de pas i només ho faria en cas que li ho requerissin les autoritats sanitàries a càrrec de la gestió de la pandèmia.

Amb tot, fins ara, l’única afectació ha estat al Luas, més concretament a la línia verda, on els combois no s’aturen a les parades de Saint Stephen’s Green i Beechwood, tot i que el web del tramvia dublinès només informava del fet que no paraven però no per quina raó, afegint que seria així fins a nova ordre. Sospitosament, ahir es va poder veure un equip de neteja abillat amb granotes blanques de protecció fent una bona repassada a la parada de Saint Stephen’s Green.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt