Demanen decòrum als clampers sense escrúpols

Demanen decòrum als clampers sense escrúpols L'aparcament del Mater Hospital, Dublin 7 / Foto: Liffey

Les empreses que es dediquen a immobilitzar vehicles mal aparcats, que no han pagat l’aparcament fr la zona blava o que al parabrisa hi tenen un tiquet que ja fa estona que ha caducat són força conegudes per la seva manca total de contemplacions a l’hora de posar un cep a la roda, en algunes ocasions i com es veu a les estadístiques de reclamacions de les víctimes, injustament.

De tota manera, la denúncia d’alguns treballadors d’hospitals que fan jornades laborals maratonianes arran de la crisi del coronavirus i que en sortir de la feina s’han trobat un regal dels clampers, nom que reben popularment els que posen clamps (cep), ha estat un gra massa, sobretot veient l’esforç que fa el personal sanitari.

L’allau de crítiques ha obligat l’ajuntament a demanar una mica de decòrum als responsables de la Dublin Street Parking Services (DSPS), l’empresa que gestiona el servei a les vies públiques de la capital, paradoxalment, en nom de l’ajuntament, tot i que, d’altra banda, molts hospitals contracten el servei a una empresa privada.

El desblocatge d’un cep de la DSPS suposa haver de pagar vuitanta euros, un import que no ha variat d’ençà de la introducció del cep ara fa més de vint anys i que implica que el servei sigui altament deficitari; es calcula que per a cobrir costos, el preu s’hauria de doblar. Per la seva banda, les empreses privades tenen preus diferents però el més habitual acostuma a ser cent euros.  

Amb tot, l’ajuntament ha emès un comunicat explicant que estudien d’implementar un sistema que identifiqui els vehicles del personal dels hospitals, tant el mèdic com l’administratiu a fi d’evitar el problema; això sí, per a la resta d’automobilistes, el servei de cep continua igual. L’ajuntament també ha demanat que qui no treballi en un hospital, miri d’aparcar en un altre lloc i deixi espai lliure per al personal mèdic i fins i tot hi ha qui va més lluny i demana aparcament gratuït als hospitals durant tot el temps que duri la crisi del coronavirus.

Torna a dalt