El Liffey fa 9 anys

El Liffey fa 9 anys El pastís d'aniversari del Liffey

24 de febrer, el temps vola i ja hi tornem a ser, l’aniversari del Liffey, el novè, a un any de fer una dècada, tota una proesa en la premsa digital artesanal en què apareixen i desapareixen publicacions com qui no vol la cosa. I com ja ve sent habitual durant els darrers anys, avui tampoc podia faltar el pastís d’aniversari, que amb l’experiència dels anys anteriors ja us podem avançar que no durarà gaire, això sí, en podreu veure l’evolució a la galeria d’imatges que penjarem a sota.

Pel que fa a l’activitat dels darrers dotze mesos, la notícia més llegida i compartida a les xarxes va ser, curiosament, una fake news com una casa de pagès, una pràctica periodística ara tant de moda, que més que notícia falsa era la broma de l’Aprils’ Fool, l’equivalent anglosaxó al Dia dels Sants Innocents, que se celebra el primer d’abril. La notícia informava d’un nou acte de solidaritat de Dublin amb Catalunya -el primer era haver fet onejar la bandera catalana durant un mes en un dels tres pals del City Hall, que era veritat-, assegurant que s’havia pintat un tramvia de color groc en suport als presos polítics i exiliats.

Darrerament, el diari també ha obert una nova faceta: col·laborar amb emissores catalanes interessades en notícies de països estrangers, Irlanda inclosa. En aquest sentit, des del Liffey s’ha comentat l’actualitat política irlandesa, força carregada amb motiu de les eleccions del passat 8 de febrer i del Brexit, amb col·laboracions amb el programa El Pregoner, de l’emissora Mataró Audiovisual.

I per als dotze mesos vinents, no hi ha prevista cap novetat destacable i és que després del gran esforç dedicat a crear un web adaptable a tots els dispositius des dels quals en llegeixen els lectors, ara és hora de centrar-se plenament en el contingut.

Res més, moltes gràcies per la confiança i ara… a pels 10!

Salut,

Marc Esteve

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt