La UCC posa ordre amb els seus alumnes més díscols

La UCC posa ordre amb els seus alumnes més díscols Interior de la UCC / Foto: UCC via FB

De fa molt de temps, les zones de Cork on hi ha una alta concentració de pisos ocupats per estudiants són una font inesgotable de problemes socials, amb molta festa i xerinola fins ben entrada la nit, i això ha fet que en alguns llocs els veïns de tota la vida han hagut d’anar-se’n a una altra banda. La University College Cork ha mirat de revertir la situació però fora del campus no té cap autoritat i qualsevol campanya de conscienciació acaba en fracàs.

Per contra, al campus o al seu voltant la història és ben diferent i en els darrers dos anys les queixes durant la Rag Week -una setmana de bogeria en què n’hi ha uns quants que es deixen anar de mala manera, amb menció especial per a la de Galway- i la Fresher’s Week -la setmana amb activitats per als estudiants novells-, s’han reduït de manera considerable.

I no és que tot d’una els estudiants de la UCC amb més ganes de gresca hagin decidit de comportar-se com si fossin persones adultes… No, ha estat la implementació d’un sistema de multes anomenat Campus Watch i que es basa en deu punts d’estàndards de conducta que ha amansat els membres més díscols del centre universitari.

En aquest sentit, el sistema té tres nivells, amb l’import de la multa augmentant a mesura que es reincideix. El primer nivell, que té un procés de resolució molt informal, implica una advertència o una contribució de cinquanta euros a una ONG; el segon nivell ja és més formal i implica una multa que, depenent de la gravetat del cas, pot arribar fins als mil euros. Finalment, al nivell tres s’hi arriba amb infraccions greus i en la decisió del cas hi participen acadèmics d’alt nivell, que poden imposar multes de fins a cinc mil euros.

Segons Gary Mulcahy, responsable del Servei a l’Estudiant i de Relacions amb la Comunitat, fins ara s’han recaptat 11.600 euros. De tota manera, Mulcahy ha volgut minimitzar l’abast del problema assegurant que els estudiants implicats en comportaments antisocials només representen un 1% dels 25.000 matriculats que hi ha a la universitat, per la qual cosa, gairebé la totalitat de l’alumnat es comporta correctament però una petita minoria fa molt de soroll.

Font: Irish Examiner

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt