Entra en servei el pont més llarg d’Irlanda: 887 metres

Entra en servei el pont més llarg d’Irlanda: 887 metres El pont Rose Fitzgerald Kennedy / Foto: Roadstone.ie

Ahir al vespre es va inaugurar el pont Rose Fitzgerald Kennedy que, amb els seus espectaculars 887 metres de longitud, és el més llarg de tot Irlanda i suposarà un estalvi d’aproximadament vint-i-cinc minuts -en hora punta- als automobilistes que fins ahir havien de fer una mica de volta tot passant per New Ross (Comtat de Wexford).

El nom de la flamant nova infraestructura fou suggerit inicialment per Jean Kennedy Smith, germana del 35è president dels Estats Units, el malaguanyat John Fitzgerald Kennedy, i és un homenatge a la matriarca de la família, que tenia la casa ancestral a Duganstown, població situada a una mica més d’un quilòmetre del pont.

Com no podia ser de cap altra manera en un país amb una orgullosa i molt extensa diàspora que sempre que pot torna a la terra dels seus avantpassats, ahir no va mancar la connexió amb els Kennedy i en aquesta ocasió va anar a càrrec de la besnéta de Rose Fitzgerald, Rose Katherine Kennedy Townsend, que va acompanyar el Taoiseach Leo Varadkar durant la inauguració, en plena campanya electoral, tot i que l’obertura al trànsit és a partir d’avui.

El projecte, que ha costat tres-cents vint milions d’euros i que ha estat executat pel consorci format per la irlandesa BAM i l’espanyola ACS, inclou catorze quilòmetres de via amb dos carrils per sentit a l’N25 i a l’N30, un quilòmetre d’un carril per sentit a l’N30 i vint-i-dos quilòmetres en diferents carreteres regionals i locals d’accés a la zona. De fet, la xarxa viària del Sud-est ha millorat força darrerament i no fa gaire també va entrar en servei la variant d’Enniscorthy (Comtat de Wexford), també a l’N30.

Els 887 metres de pont, amb una altura màxima de trenta-sis metres, salven el riu Barrow, que en aquell indret fa de frontera natural entre els comtats de Wexford i Kilkenny, els County Councils dels quals han treballat conjuntament amb Transport Infrastructure Ireland (antiga National Roads Authority) durant més de vint anys.

Evidentment, les xifres són de rècord, amb 70.000 tones de formigó, 2,5 milions d’hores de feina fetes per un miler d’operaris, una quantitat d’acer -7.000 tones- equivalent a la Torre Eiffel i cinc-cents quilòmetres de cable. A més, s’ha tingut molta cura a l’hora de respectar l’entorn, amb vint passos subterranis per a la fauna i setze més per a donar continuïtat a camins rurals utilitzats per pagesos i ramaders.

Font: RTÉ i Irish Examiner

Foto original

Media

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt