Cap escola participa al programa de mestres compartits

Cap escola participa al programa de mestres compartits Placa a l'exterior del Departament d'Ensenyament / Foto: Liffey

Davant l’escassetat de mestres qualificats per a impartir algunes assignatures amb una alta demanda, com Física, Gaèlic, Matemàtiques, Llengües Estrangeres o Economia Domèstica, a principi d’any, el govern va endegar una iniciativa que permet de compartir mestres entre diferents escoles veïnes i és que el problema que es trobaven molts centres era que només necessitaven mestres d’aquestes assignatures a temps parcial, un factor, el del temps, que feia molt difícil contractar professorat.

De tota manera, sembla que les escoles no estan gaire desesperades perquè, segons les dades facilitades pel departament d’Ensenyament, fins ara no hi ha hagut cap mestre compartit, contràriament al que esperava el ministre del ram, Joe McHugh, quan va presentar la iniciativa, moment en què va aprofitar per a encoratjar els directors i els consells escolars de participar-hi.

Amb tot, ara, un portaveu del ministre McHugh ha explicat que la iniciativa és un repte força difícil per qüestions d’horaris o temps de trajecte entre escoles que comparteixin mestre. Tanmateix, el ministre no es dóna per vençut i el mes vinent, quan comenci el procés d’assignació de mestres per al curs 2020/2021, Ensenyament farà èmfasi en la iniciativa entre totes les parts interessades.

Segons alguns observadors, el fracàs de la iniciativa s’ha de cercar en el temor d’alguns centres escolars a contractar algú de fora que no estigui totalment qualificat per a impartir classe d’una matèria concreta, sobretot si es tracta d’una assignatura important. Un altre problema és la manca d’experiència a l’hora de treballar conjuntament amb altres escoles en assumptes de recursos humans.

Font: The Irish Times  

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt