Pubs de Waterford formen un càrtel amb llista negra

Pubs de Waterford formen un càrtel amb llista negra El Sinnotts, un dels pubs participants al CitySafe / Google Street View

Ja se sap que quan se surt de festa sempre hi ha qui es passa de frenada amb la beguda i comença a generar problemes -tot i que també n’hi ha que els generen sense anar beguts-, amb baralles sense cap motiu en què quan arriba la Garda i pregunta als participants per què es barallen, els implicats no ho saben. Aquest problema sol ser més habitual en zones on hi ha diversos pubs a tocar l’un de l’altre, més que no pas en pubs aïllats, i és que això de fer una pinta aquí i una altra allà pot acabar malament.

És el cas de Waterford, on ja hi ha uns quants pubs situats a la cruïlla dels carrers John, Parnell i Manor que s’han associat com si fossin un càrtel i han creat una iniciativa anomenada CitySafe, formant un equip de vint agents de seguretat que identifiquen els muntasidrals de sempre (persistent troublemakers) i a qui barren el pas en un pub, té barrat el pas a la resta de pubs participants. Amb tot, si hom no està d’acord amb la decisió, pot apel·lar i parlar amb Ross Cahill, cap de l’operatiu.

Segons explica Cahill, el motiu de generar problemes sol ser per anar begut, per temes personals o per traumes. Cahill, que ha estat porter durant vint anys i ha vist de tot, assegura que el cas més greu sol ser el del grup on hi ha una sola persona problemàtica que destrossa la festa a la resta. D’altra banda, el porter assegura que la decisió de no deixar entrar algú en un pub no es pren a la lleugera, sinó que hi ha un raonament que, segons Cahill, no es basa en aparença o raça.

El CitySafe va començar a la zona de l’Apple Market fa dues setmanes però, ara, després d’una bona formació sobre el terreny durant el període festiu -amb nits d’autèntica bogeria per les celebracions de tota mena que es fan-, la mesura s’estendrà cap a altres zones de la ciutat amb l’objectiu que hi participin tots els pubs, restaurants i hotels del centre.

Font: The Irish Times (Eoghan Dalton)

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt