Rasca, rasca i rasca sense parar... que no hi ha premi

Rasca, rasca i rasca sense parar... que no hi ha premi Seu de la National Lottery a Lower Abbey Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Premier Lotteries Ireland, l’operador de la National Lottery que va assumir la gestió de les loteries i jocs estatals l’any 2014, ha emès un comunicat en què es disculpa per alguns errors que durant els darrers cinc anys han afectat tres de les cent setanta-vuit modalitats de les targetes rasca i guanya. Segons Andrew Algeo, director general de National Lottery, l’anomalia es va descobrir mitjançant una auditoria interna i l’origen va ser un error humà.

En total, els errors han suposat que els jugadors no guanyessin 180.000 euros:

- Per a la tirada 186 del rasca i guanya Congratulations, que es va vendre fins al juliol passat, hi hauria d’haver hagut quatre premis grossos de 50.000 euros però només n’hi va haver dos.

- Per a la tirada 223 del mateix joc, que es va vendre fins a l’abril, el web i les condicions de la targeta deien que hi havia un premi gros de 50.000 euros però, seguint l’estructura de premis aprovada per la National Lottery, n’hi hauria d’haver hagut dos.

- Finalment, per a la tirada 125 del joc rasca i guanya Diamond Bingo Doubler, venuda fins al febrer del 2017, hi hauria d’haver hagut quatre premis grossos de 30.000 euros però només n’hi va haver tres.

Amb tot, Algeo ha informat que els 180.000 euros només representen l’1,36% del total de premis dels jocs rasca i guanya afectats -o 0,01% del total de premis de la casa dels darrers cinc anys- però, d’altra banda, ha reconegut que això afecta la reputació de la marca. Així doncs, a fi d’intentar netejar la imatge i de donar, ara sí, els diners dels premis que pertoca, qui participi en el sorteig del Christmas Bonus, rebrà, de franc, un número per a participar en el sorteig especial d’Any Nou, que se celebrarà el sis de gener, amb cent vuitanta premis de 1.000 euros.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt