Un altre clàssic de Nadal: apostes sobre un 25-D blanc

Un altre clàssic de Nadal: apostes sobre un 25-D blanc Uns ninots de neu durant la nevada de març del 2018 / Foto: Liffey

Cada any, a partir de mitjan agost, quan els luxosos grans magatzems Brown Thomas del comercialíssim Grafton Street (Dublin 2) comencen a vendre parafernàlia nadalenca més de quatre mesos abans del dia D -o N-, s’inicia una espiral d’esdeveniments relacionats amb les festes de final de desembre que al cap d’uns anys esdevenen tan clàssics com el mateix Nadal. Un d’aquests clàssics, que enguany ha arribat una mica més tard del que sol ser habitual, és el de les apostes sobre un Nadal blanc.

En aquest sentit, els punters, que és el nom que reben els que tenen diners per gastar i que té l’origen en els punts -el nom de l’antiga lliura irlandesa-, ja han començat a visitar els bookies -paraula derivada de bookmakers, és a dir, cases d'apostes- i per ara, Paddy Power paga una nevada el dia de Nadal a Dublin o a Belfast a 4/1. Així doncs, si els punters l’encerten, cobraran quatre euros per euro apostat.

Pel que fa als experts en el tema, Met Éireann encara no es mulla perquè només fa predicció a deu dies; per contra, AccuWeather prediu una temperatura suau durant el desembre i per al dia de Nadal, pronostiquen ullades de sol i ruixats dispersos amb una temperatura d’uns 10 graus, per la qual cosa, si es compleix el pronòstic, tots els qui vagin a can Paddy Power perdran els diners, com gairebé sempre.

Amb tot, en aquesta aposta de Nadal blanc hi ha una sèrie d’estrictes condicions que s’han de complir i és que no n’hi ha prou que hi hagi neu al carrer sinó que ha de nevar aquell dia. Per exemple, el Nadal del 2010 hi havia neu a bona part d’Irlanda però era de dies anteriors, no de l’extremadament fred però alhora assolellat dia 25, i les cases d’apostes no van pagar res.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt