120 euros si s’avança un ciclista a menys d’1,5 metres

120 euros si s’avança un ciclista a menys d’1,5 metres Una Dublin Bike a Parnell Square, Dublin 1 / Foto: Liffey

A partir d’avui, tot aquell automobilista que avanci perillosament un ciclista s’enfronta a una multa de 120 euros. La nova legislació entra en vigor després que quaranta ciclistes hagin mort a la xarxa viària irlandesa d’ençà del 2016, a banda de tots els que han resultat ferits de diversa consideració o els que han pogut evitar de ser víctimes d’un accident de manera miraculosa.

Una explicació de l’augment del nombre d’incidents és que a l’increment del volum de trànsit causat pel retorn de la bonança econòmica s’hi ha d’afegir el fet que, durant els darrers anys, s’ha doblat el nombre de persones que es desplaça amb bicicleta, sobretot en zones urbanes; en definitiva, una combinació explosiva si uns i altres no paren prou atenció.

Amb la nova legislació a la mà, els automobilistes hauran de deixar una distància mínima d’1,5 metres en zones on el límit de velocitat sigui superior als 50 km/h i d’un metre en zones amb un límit de velocitat inferior als 50 km/h. De tota manera, malgrat que s’ha apujat l’import de la multa de 80 a 120 euros, per ara aquesta infracció no tindrà cap incidència en els punts del carnet i és que això hauria requerit una esmena molt més àmplia de la legislació vigent.

La presentació de la nova normativa va anar a càrrec del ministre de Transport, Shane Ross, que ahir, als barris del sud de Dublin, va estar acompanyat de la Garda, de la Road Safety Authority i de diversos col·lectius que vetllen per la seguretat dels ciclistes.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt