Trick-or-treaters, bombers anant de bòlit... Halloween!

Trick-or-treaters, bombers anant de bòlit... Halloween! Unes carabasses en un supermercat de Dublin / Foto: Liffey

Com d’habitud, la nit de Halloween, una celebració d’origen celta d’abast mundial gràcies a la seva mercantilització feta als Estats Units, va ser la nit amb més feina de l’any per als bombers de Dublin, que passen unes hores de bogeria anant de bòlit amunt i avall responent als centenars de trucades que reben -més de nou-centes l’any passat-; a més, no sempre són ben rebuts pels que han provocat algun incendi que s‘ha escapat de les mans atès que es força habitual que n’hi hagi que actuïn sota els efectes de l’alcohol o de les drogues.

De tota manera, enguany, els bombers han tingut el mal temps com a gran aliat i és que la pluja que ha caigut durant la nit de Halloween ha fet més difícil la crema de qualsevol objecte disponble -pàlets, mobles, cotxes, etc.- a les desenes de bonfires (fogueres) repartides arreu del territori. Tampoc s'han vist gaires focs artificials ni sentit tants petards com en anys anteriors, tot i que el centre de Dublin feia olor de cremat.

Una altra dada que ha causat preocupació a les autoritats és que cada any el nombre de ferits augmenta, per la qual cosa el servei d’ambulàncies ha de fer mans i mànigues per atendre tots els incidents on són requerits; en aquest cas, tot i que hi van a ajudar, també n’hi ha que no els agrada de veure’ls i als barris més calents de la ciutat, els serveis d’emergència hi han d’anar escortats per la Garda.

Un altre problema són les hordes de canalla que passegen pels barris trucant a totes les portes i fent la clàssica pregunta “broma o tracte?” (trick or treat). Aquesta pràctica és molt festiva i lúdica però també hi ha el risc que es provoqui un accident, puix que els participants, molt centrats a anar de porta a porta i aconseguir que els soferts veïns els ofereixin caramels, no paren gaire atenció al trànsit a l’hora de travessar el carrer. En aquest sentit, també es fa una crida als automobilistes a parar atenció, sobretot a les zones més residencials i on hi hagi més trick-or-treaters.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt