Cap alumne inscrit a la nova escola de Dunshaughlin

Cap alumne inscrit a la nova escola de Dunshaughlin Placa a l'exterior del Departament d'Ensenyament / Foto: Liffey

Fa uns mesos, el govern va anunciar la construcció de quaranta-dues noves escoles durant els tres anys vinents -fins al 2022- en una iniciativa que hauria d’alleujar la pressió que actualment suporten alguns centres d’ensenyament arran de l’excés de demanda en algunes zones. Tanmateix, sembla que a vegades les escoles no s’obren al lloc més idoni, com ha estat el cas de Dunshaughlin (Comtat de Meath), on la flamant nova escola de vuit classes no va obrir a l’inici d’aquest curs a principi de setembre perquè no s’hi havia inscrit cap alumne.

A l’escola, que va construir-se per la via ràpida atenent una suposada forta demanda per ser a la commuter belt dublinesa, és a dir, la zona d’influència de la capital on van a viure els qui no es poden permetre el luxe o no volen viure a Dublin tot i treballar-hi, s’hi havia destinat un professor que, òbviament, ha estat enviat a una altra escola; per contra, el director continua al lloc i es dedica a inscriure alumnes per al curs vinent.

Evidentment, aquest cas ha generat certa polèmica i dubtes en la metodologia emprada per la manca de precisió de les dades amb què treballa el departament d’Ensenyament que, preveient una forta demanda per raons demogràfiques, va decidir de construir-hi l’escola, una decisió que, per ara, s’ha demostrat totalment errònia.

En aquest sentit, Thomas Byrne, portaveu de l’opositor Fianna Fáil en temes d’ensenyament, ha qüestionat les dades del departament; Byrne ha posat com a exemple una nova escola a Ashbourne, també a Meath i a menys de deu quilòmetres de Dunshaughlin, que només va tirar endavant quan va quedar demostrat, mitjançant presentacions de col·lectius de pares i polítics locals, que hi hauria prou demanda, malgrat que el departament assegurava que en termes demogràfics no quadraven els números. Al final, la història va ser molt reeixida i s’hi van inscriure 94 alumnes.

Per la seva banda, un portaveu d’Ensenyament ha explicat que els càlculs de la demanda potencial es fan a llarg termini i que es demana informació a l’administració local amb relació a factors com futures promocions immobiliàries o franges d’edat dels habitants; en el cas de Dunshaughlin, sembla que el retard en la construcció de diversos complexos residencials a la zona ha fet que no s’hagi inscrit cap alumne, però que hi ha un clar interès per al curs vinent.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt