Dies de bullir aigua a la meitat nord del comtat de Dublin

Dies de bullir aigua a la meitat nord del comtat de Dublin Una aixeta amb aigua rajant / Foto: Liffey

ACTUALITZACIÓ 25/10/2019 a les 17h: Irish Water informa que l’aigua ja torna a ser apta per al consum sense haver de bullir-la. 

A principi de setmana Irish Water va emetre un comunicat demanant als residents de la meitat nord del comtat de Dublin, de la part del comtat de Kildare més propera a la capital i de Dunboyne (Comtat de Meath) que bullissin l’aigua destinada a beure, netejar aliments, rentar-se les dents o fer glaçons, etc. puix que hi havia hagut un problema a l’hora de dur a terme el procés de desinfecció; aproximadament, la mesura afecta unes 600.000 persones, bàsicament, les que reben aigua de la planta de tractament de Leixlip (Comtat de Kildare). Mapa de la zona afectada AQUÍ.

Segons Yvonne Harris, cap d’Operacions per a la Clientela a Irish Water, l’empresa pública que gestiona el tractament i la distribució de l’aigua a la República, la companyia fa anàlisis continuades a fi de determinar, tan aviat com sigui possible, que l’aigua que arriba a l’aixeta no representa cap perill per a la salut de les persones. De fet, el problema a la planta de Leixlip ja s’ha solucionat però ara s’ha d’esperar que l’aigua sortida de la planta abans d’arreglar el problema surti per les aixetes.

Per la seva banda, l’Agència de Protecció Mediambiental (EPA), que juntament amb el Servei de Salut treballa amb Irish Water per a resoldre el problema, ha anunciat que durant els dies vinents endegarà una investigació a fi de saber què ha passat, analitzant si els procediments, tant per a evitar el problema com per a solucionar-lo, són correctes. L’EPA ha afirmat que s’assegurarà que Irish Water implementa les seves recomanacions.

Una conseqüència del problema a les zones afectades és que als prestatges dels supermercats on normalment hi ha ampolles o garrafes d’aigua ja fa dies que romanen buides, en una imatge força semblant a la de la tempesta de neu Emma, que va deixar alguns prestatges totalment buits, amb menció especial per al pa de motlle i la llet.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt