Arribar a l'hora a la feina, a mercè dels lladres de coure

Arribar a l'hora a la feina, a mercè dels lladres de coure Un comboi del DART sortint de Sydney Parade, Dublin 4 / Foto: Liffey

Si no n’hi hagués prou amb les incidències tècniques que afecten la xarxa ferroviària, amb l’agreujant que molt sovint són en hora punta, la nit de dimarts a dimecres s’hi van afegir uns malfactors que van tenir la genial idea de robar uns 320 metres de cable de coure al tram entre Newbridge i Kildare. Aquest material forma part del sistema de senyalització i és imprescindible per a un funcionament segur dels trens.

El robatori va obligar els operaris d’Iarnród Éireann d’operar el servei de manera manual i això va provocar retards de més d’una hora als combois que anaven cap a l’estació dublinesa de Heuston des de Kildare, Cork, Limerick i Waterford, que són utilitzats diàriament per milers de commuters que es desplacen a la capital per feina, estudis, anar al metge o qualsevol altra cosa.

D’altra banda, la companyia ferroviària ha fet una crida a les empreses que es dediquen a comprar aquesta classe de material a parar atenció en cas que algú els vulgui vendre cable de coure; també ha advertit els responsables del robatori de l’alt risc de manipular aquests cables puix que hi passa corrent elèctric. Segons Iarnród Éireann, el cost de reemplaçar el cable és un d’uns 4.000 euros.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt