El Sinn Féin qüestiona el govern sobre Fort Apache

El Sinn Féin qüestiona el govern sobre Fort Apache Fort Apache, a Fitzgibbon Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

El districte policial Dublin North Central, és a dir, la zona de la capital coneguda com a North Inner City, és el més petit però alhora el més calent de la República i segons les dades oficials de criminalitat per al 2018, té una ràtio de 2.571 delictes per cada 10.000 habitants, cinc vegades més que la mitjana nacional, que suma les dades dels vint-i-vuit districtes policials que hi ha.

Tanmateix, malgrat que aquestes xifres són molt preocupants, la comissaria de la Garda de Fitzgibbon Street (Dublin 1), situada al rovell de l’ou de la zona calenta -fet pel qual se la coneix popularment i irònica com a Fort Apache-, ja fa molts anys que roman tancada tot i les successives promeses d’obertura fetes pel govern de torn, que no acaben de concretar-se mai.

Així doncs, ahir, Mary Lou McDonald, la líder del Sinn Féin i diputada a la zona, va interpel·lar el Taoiseach Leo Varadkar sobre el tema durant la sessió de control al govern que va tenir lloc al Dáil. En aquest sentit, McDonald va denunciar que és totalment inexplicable que Fort Apache romangui tancada amb les xifres de delictes publicades per la policia i va demanar a què esperaven per a reobrir-la, denunciant que la delinqüència ha esdevingut endèmica en aquesta zona, duent la misèria i la por a moltes famílies.

Per la seva banda, Varadkar va respondre que no sabia per què Fort Apache encara no havia reobert però que ho esbrinaria en les 48 hores següents; amb tot, va fugir una mica d’estudi assegurant que, en aquest àmbit, Irlanda és un país afortunat pel seu relativament baix nivell de criminalitat. Així i tot, el Taoiseach va assegurar que el govern està compromès a reobrir Fort Apache.

Font: The Journal.ie i The Irish Times

Torna a dalt