Volen que el DART deixi de ser una llauna de sardines

Volen que el DART deixi de ser una llauna de sardines Un comboi del DART a Howth, nord de Dublin / Foto: Liffey

Cada matí, durant l’hora punta, de vuit a nou, un període de temps en què es fa un de cada sis viatges del total del dia feiner, el DART, el tren de rodalia de Dublin, és el més semblant a una llauna de sardines i per ara, a l’espera de l’arribada de nous combois, que encara tardaran uns anys a arribar, l’única solució que ha trobat Iarnród Éireann és de demanar als qui no tinguin la necessitat de viatjar en hora punta que ho facin més tard.

En aquest sentit, a fi de repartir els passatgers al llarg del dia i evitar aglomeracions, la companyia estatal de ferrocarril ha endegat una web destinada als usuaris que tinguin un horari més flexible en què els informa de quina és la millor hora per agafar el tren sense anar enllaunat. Segons un portaveu d’Iarnród Éireann, agafar un tren mitja hora més tard pot suposar una diferència notòria, sobretot en termes de tranquil·litat i de poder trobar un seient lliure.

El web www.peaktime.ie no s’estrena en aquesta època per casualitat sinó que es fa ara perquè coincideix amb l’inici del curs universitari, un fet que afegeix encara més passatgers als combois. D’altra banda, durant les primeres setmanes de funcionament, el web només se centrarà en l’hora punta del matí -quan hi ha uns 14.000 passatgers-, atès que a l’hora punta de la tarda els usuaris estan més repartits.

Actualment, Iarnród Éireann treballa al límit de la seva capacitat i d’ençà del setembre de l’any passat, entre les 6.50 i les 8 del matí hi ha un tren cada deu minuts, amb combois formats per vuit vagons -que és el màxim que cap a les estacions-, i això posa el material sota molta pressió. Tanmateix, la situació hauria de canviar en el futur quan arribin les comandes que la companyia ha fet darrerament, tot i que les primeres entregues no es faran fins al 2022. Una altra opció seria comprar vagons de segona mà però el particular ample de via irlandès ho fa gairebé impossible.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt