El pudding de Clonakilty ja té versió per a vegetarians

El pudding de Clonakilty ja té versió per a vegetarians El pudding per a vegetarians / Foto: Clonakilty Food Co via Instagram

De mica en mica va augmentant el nombre de persones que abandonen el consum de carn -i no perquè els experts de l’ONU convidin a menjar menys bistecs a fi de salvar el planeta- i esdevenen vegetarianes, una acció que, òbviament, té un impacte en les empreses de productes carnis; de tota manera, n’hi ha que d’una amenaça en fan una oportunitat i s’adapten a les noves tendències, fins i tot ampliant la clientela potencial.

És el cas de l’empresa Clonakilty Food Co, que produeix pudding a la població homònima del comtat de Cork. El pudding, que es fa a Clonakilty de fa més de 150 anys, és una espècie de botifarró fet amb carn i greix de porc barrejat amb cereals com ordi o civada, que no manca mai al tradicional Irish Breakfast, on sempre hi ha dues o tres rodanxes, del blanc o del negre, aquest darrer fet amb sang de porc, com la botifarra negra.

Tornant a l’empresa productora, ara ha volgut satisfer la creixent demanda de productes vegetarians i ha llançat al mercat el Clonakilty Veggie Pudding, en què ha retirat tot element carni i hi ha posat ceba, mongeta negra i pastanaga. Segons Colette Twomey, directora general de l’empresa, ha dit que la Clonakilty Food Co. canvia constantment a fi de reflectir l’evolució dels gustos de la gent.

A més, Twomey ha assegurat que tot  i que al Veggie no hi ha carn, han fet tot el possible per a imitar el pudding de tota la vida, tant en qualitat com en sabor. I no hi posen res d’artificial com conservants o additius, tot ben natural. Tampoc hi ha gluten, fent una picada d’ullet als celíacs que, igual que els vegetarians, veuen com les empreses cada vegada els tenen més en compte. 

Així doncs, la cultura vegetariana va avançant entre les icones d’Irlanda i el 2016, després de 256 anys, la Guinness va deixar de fer servir bufetes natatòries d’alguns peixos com l’esturió, el bacallà, el barb o la carpa en el seu procés de producció.

Font: Irish Independent

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt