Stoneybatter és el barri més gai, més guai i més de tot

Stoneybatter és el barri més gai, més guai i més de tot Rètol de benvinguda a Stoneybatter, Dublin 7 / Foto: Liffey

Durant els darrers anys el barri d’Stoneybatter (Bóthar na gCloch en gaèlic i La Carretera de les Pedres en català), situat a Dublin 7, ha estat envaït per hordes de modernets que l’han transformat de dalt a baix, passant de ser un barri obrer sense res d’especial -a banda de carrers amb cases de maó color ocre i d’haver estat l’escenari del videoclip Stop de les Spice Girls (a sota)- a ser el barri hipster per excel·lència de la capital irlandesa.

↓ GALERIA DE FOTOS a sota ↓

En aquest sentit, l’obertura d’establiments fashion, com cafès, botigues o perruqueries, han fet que Stoneybatter sigui un nom que sempre apareix a qualsevol llista de llocs interessants, com és el cas de la revista Time Out, que fa una classificació de barris guais o cools basant-se en factors com obertura de nous negocis, restaurants, pubs, oferta cultural, preu de l’habitatge, centralitat, entre altres.

Segons Time Out, durant el darrer any, sobretot a la zona de Manor Street, Stoneybatter ha vist com obrien molts establiments per a modernets i alhora és un dels pocs llocs relativament a prop del centre en què el cost del lloguer o de compra d’un habitatge s’ha mantingut a un preu raonable, fet pel qual ha estat coronat com a barri més guai de la ciutat.

Al magazín també hi apareixen alguns dels llocs que es consideren com a top: el recentment estrenat restaurant italià -o calabrès- Grano en cas de voler fer un mos, The Belfry -que ha reobert recentment- per a fer un beure i The Hendrick, ja a tocar d’Smithfield, per a allotjar-se. Amb tot, algunes institucions del barri, com el pub Mulligan, resisteixen molt bé els embats de tanta modernitat.

La llista de Time Out inclou cinquanta barris, situats en cinquanta ciutats repartides arreu del món, i Stoneybatter ocupa la posició quaranta-dos, desbancant així el barri veí de Phibsboro, que hi apareixia l’any passat. D’altra banda, el barceloní barri del Poblenou ocupa la vintena plaça i el millor del món és el barri lisboeta d’Arroios.

D’altra banda, ara fa uns mesos que el portal immobiliari daft.ie va fer un estudi amb dades del Cens 2016 i va determinar que Stoneybatter era el lloc de la República on hi havia més unitats formades per dues persones del mateix sexe compartint habitatge, per la qual cosa hi ha una alta probabilitat que el barri també sigui la zona més gai, tot i que l’estudi no distingia entre parelles, amics o germans.

 

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt