La gent gran amb Vodafone i els més joves amb Three

La gent gran amb Vodafone i els més joves amb Three Botiga de Vodafone a Henry Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Una anàlisi duta a terme per la ComReg, l’agència estatal que regula el sector de les comunicacions, ha revelat les interioritats de la telefonia mòbil, un món en què destaca la fidelitat de la clientela al seu operador malgrat que els cants de sirena per tal de pispar usuaris a la competència són una pràctica molt habitual, amb interessants ofertes per a premiar aquells que facin el salt (to switch).

Entre d’altres coses, el report de la ComReg afirma que la gent gran és més de Vodafone i els joves són més de Three, les dues operadores més importants, que copsen el 36,1% i el 32,3% de quota de mercat, respectivament; la tercera és Eir, amb un 19,7%. Tornant a l’edat, un 51,5% dels clients de Vodafone tenen de 50 anys cap amunt; per contra, a Three, un 48,8% dels clients tenen menys de 35 anys.

L’edat també té una forta influència en la fidelitat i amb les dades de la ComReg queda clar que a la gent més gran no li agrada els canvis perquè un 81% dels majors de 64 anys ja fa més de tres anys que romanen amb el mateix operador, un percentatge que baixa fins al 58% a la forquilla d’edat de 18-24 anys.

Pel que fa a la despesa, els que tenen contracte amb la seva operadora mòbil gasten una mitjana de 42,31 euros mensuals i els de prepagament 20,79 euros; en aquest segon cas, la despesa és força semblant en tots els grups d’edat, anant dels 18,86 euros per als més veterans fins als 21,79 euros dels més joves.

Amb els que tenen contracte els extrems estan més allunyats, tot i que es produeix un canvi radical de la nit al dia, perquè els que menys gasten són els de 18-24 anys amb 33,77 euros; de tota manera, probablement quan troben feina i comencen a tenir ingressos canvien la pauta de consum i amb 48,80 euros, els de 25-34 anys són els que més gasten.

Torna a dalt