El Comú vol un Liffey Street només per a vianants

El Comú vol un Liffey Street només per a vianants Liffey Street Lower, Dublin 1 / Foto: Liffey

Tot i el revés sofert ara fa unes setmanes pel Comú de Dublin amb el seu pla de convertir College Green (Dublin 2) en un espai d’ús exclusiu per a vianants, continua la croada municipal de fer fora el trànsit rodat dels carrers més cèntrics de la capital i la darrera mesura ha estat aprovar que un tram (foto) de Liffey Street Lower (Dublin 1), el que va del Ha’Penny Bridge fins a Strand Street, sigui únicament per a vianants.

De tota manera, els urbanistes municipals ja han hagut d’esmenar el seu ambiciós pla inicial, que preveia uns sortidors d’aigua en forma de raig vertical i ascendent -com un jet-, perquè no mantindrien l’harmonia amb l’entorn, a banda de dificultar la mobilitat dels vianants, fet que seria una mica paradoxal tenint en compte que el motiu de la remodelació seria de facilitar la mobilitat als que van a peu.

D’altra banda, a fi d’evitar un més que probable estira-i-arronsa amb An Bord Pleanála, l’ens regulador urbanístic que ja li va tombar el projecte de College Green, el Comú farà servir la seva potestat en matèria urbanística. Així doncs, si el projecte tira endavant, hi haurà bancs, arbres i estructures per a deixar-hi la bicicleta lligada. 

Evidentment, com sol ser habitual amb tot canvi urbanístic radical, no tothom hi està d’acord; és el cas dels gestors d’aparcaments de la zona, com els dels magatzems Arnotts, que veurien suprimida l’opció actual d’enfilar Liffey Street cap avall i arribar als Quays, fent un recorregut addicional de mig quilòmetre. També suposaria un problema per a la recepció de mercaderies dels nombrosos establiments comercials de la zona, supermercats i restaurants inclosos, amb un horari limitat de les 5h30 a les 11h del matí.

Segons un report del Comú, es calcula que, cada dia, pel tram de Liffey Street que es vol transformar per a ús exclusiu de vianants hi passen unes 35.000 persones i uns 1.000 vehicles, essent un dels carrers amb més flux de vianants de tota la ciutat. De fet, hi ha dues vianants (foto a sota) que hi són sempre: les dues dones amb bosses d'anar a comprar que són conegudes popularment entre els dublinesos com les bruixes de les bosses (the hags with the bags) i que, en principi, haurien de mantenir la plaça.

Font: The Irish Times

 

Les dues bruixes de les bosses / Foto: Liffey

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt