Brega entre universitats pel robatori d'una professora

Brega entre universitats pel robatori d'una professora Entrada al campus de la UCD a Belfield, Dublin 4 / Foto: Liffey

Guerra entre universitats per un presumpte robatori d’una professora que treballava a la NUI de Maynooth (NUIM), situada a la població homònima del comtat de Kildare, però que va anar a parar a la University College Dublin (UCD), una de les tres universitats de la capital, amb el campus principal a Belfield (Dublin 4). Per ara, el cas ja ha arribat a l’Alta Cort.

La història va començar quan Kath Browne, professora de Geografia de Sexualitats i Gèneres a la NUIM després d’obtenir-hi una plaça via concurs públic el setembre del 2017, va ser contactada per la UCD, que li va proposar de presentar la seva candidatura per a una vacant a la universitat dublinesa. Això va passar el passat mes de maig. Al juny, Browne va dimitir de la NUIM i va ser contractada per la UCD on, en principi, hauria de començar a fer classe aquest setembre.

Evidentment, això no va agradar gens a la NUIM, que va dur el cas al jutjat acusant la UCD d’haver-li pispat la professora; l’argument acusatori es basa en el fet que no es va seguir el procediment establert en el programa d’atracció de talent de la UCD, anomenat Central Pool Academic Appointments Programme.

Entre d’altres incompliments, la NUIM assegura que l’adjudicació de la plaça no es va fer mitjançant cap promoció o concurs, a banda que la vacant no es va anunciar enlloc; els de Maynooth també recorden que hi ha un acord entre les universitats irlandeses, signat l’any 2006, que estipula que no es pisparan professorat les unes a les altres.

Amb tot, la NUIM preferiria de resoldre la disputa amb una mediació del departament d’Ensenyament més que no pas embarcar-se en un judici que podria ser molt costós per a tothom, a banda de la mala imatge que es projecta quan dues universitats veïnes es barallen.

Font: Irish Independent

Torna a dalt