Alerta per robatoris a ciclistes al popular Sally Gap

Alerta per robatoris a ciclistes al popular Sally Gap Vista de la carretera des del Sally Gap, Comtat de Wicklow / Foto: Enrico Strocchi (Wikipedia)

El Sally Gap, situat a les muntanyes de Wicklow i essent el punt més alt de la carretera R759 just en el lloc on forma una cruïlla amb la Military Road (R115), sol aparèixer a les notícies quan cau un bon tou de neu, però no per la neu en si sinó perquè molts urbanites dublinesos van a veure-ho pujant amb un cotxe sense cap mena d’equipament; el resultat: alguns han de deixar el cotxe al voral o fins i tot en un prat i d’altres, més afortunats, són remolcats.

Amb tot, el Sally Gap ha estat notícia en ple mes d’agost després que s’hagi sabut que uns quants ciclistes han denunciat que els han robat la bicicleta mentre practicaven esport i és que aquesta carretera, amb un paisatge espectacular, és molt popular entre els que volen emular els grans escaladors de les curses ciclistes més importants, tot i que l’altura del Sally Gap és de només 503 metres.  

En aquest sentit, les víctimes preferides dels malfactors són els ciclistes que van sols i segons les denúncies fetes a la Garda, el modus operandi sempre és el mateix: dos homes van amb cotxe i quan passen pel costat del ciclista el fan caure en una rasa; després, baixen del cotxe, agafen la bicicleta i se’n van. Per ara, els incidents només han acabat amb ferides lleus però, òbviament, les víctimes s’han endut un bon ensurt.

Una altra característica comuna d’aquests robatoris al Sally Gap és que en bona part dels casos, les bicicletes robades eren de gamma alta, per la qual cosa la policia sospita que els delinqüents coneixen bé el sector.

Així doncs, els col·lectius ciclistes han demanat de parar atenció i d’avisar la Garda en cas que vegin algun moviment sospitós; també han demanat més presència policial, sobretot tenint en compte que la proximitat amb alguns barris del sud de la capital fa que aquesta ruta sigui molt popular entre els dublinesos amants de la bicicleta.

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt