Dublin Bus vol doblar el nombre de dones al volant

Dublin Bus vol doblar el nombre de dones al volant Autobusos i més autobusos a College Green, Dublin 2 / Foto: Liffey

Malgrat que Dublin Bus té uns 2.550 conductors, només n’hi ha 97 que siguin dones tot i les diverses crides que la companyia pública d’autobusos de la capital ha fet durant els darrers anys, una acció que també s’ha fet en altres mitjans de transport i és que el de conductor d’autobús, tren o tramvia és una feina dominada clarament pels homes.

En aquest sentit, la primera dona que va agafar el volant a Dublin Bus ho va fer l’any 1980 i com indica la xifra de 97 conductores actuals, sembla que la cosa no acaba d’engegar. De tota manera, la cosa s’ha arreglat una mica i per exemple, l’any 2016 hi va haver una classe, és a dir, un grup de persones que fan la formació juntes, en què totes els graduades eren dones. 

Així doncs, a fi de convèncer les potencials conductores, la companyia ha organitzat quatre jornades de portes obertes, a l’agost -places exhaurides-, al setembre i a l’octubre, que permetran a les interessades de tenir una experiència real sobre com és la feina perquè podran conduir un autobús, això sí, no pels carrers de Dublin sinó per un circuit tancat. L’objectiu és de doblar el nombre de conductores i passar a dues-centes.

La companyia ofereix unes molt bones condicions laborals, amb un salari competitiu -632,05 euros a la setmana que al cap d’un temps pujarien fins als 859,62 euros-, baixa maternal pagada, gimnàs, metge de capçalera i ajudes per a les que decideixin estudiar a la universitat. Òbviament, com a totes les feines hi ha uns requisits: el més important, evidentment, és tenir carnet de conduir per a cotxe.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt