El bisbe com el formatge, un altre Dubliner fet a Cork

El bisbe com el formatge, un altre Dubliner fet a Cork Un Dubliner original vermell fet a Cork / Foto: Liffey

Ahir a la tarda el dublinès Fintan Gavin va fer història en ser ordenat bisbe de Cork i Ross, esdevenint així el primer forà que ocupa el càrrec en més de tres-cents anys i és que en contra de la dita popular, els religiosos de Cork sí que són profetes a la seva terra. Gavin, de 53 anys i originari del barri de Marino (Dublin 3), substitueix John Buckley, que ocupava el càrrec des del 1998 i que ara es jubila a 79 anys.

A la cerimònia, celebrada a la Catedral de Santa Maria i Santa Anna de Cork i retransmesa en directe, per primera vegada, via internet, hi van assistir unes 1.200 persones, inclosos 110 capellans, l’Arquebisbe de Dublin, Diarmuid Martin, i el Nunci del Vaticà a Irlanda, Jude Thaddeus Okolo.

La Diòcesi Catòlica de Cork i Ross és la tercera més extensa del país, amb una població de 285.000 catòlics repartida entre seixanta-vuit parròquies i ocupant, aproximadament, la meitat sud del comtat de Cork, des de Sherkin Island fins als barris de l’oest de la ciutat; la plantilla de sacerdots que oficien missa és d’uns vuitanta.

Amb tot, no és la primera vegada que un Dubliner esdevé alguna cosa -bisbe, en aquest cas concret- a Cork i és que el formatge Dubliner, una barreja entre cheddar i parmesà sense cap mena de relació històrica amb la capital irlandesa, el produeixen a Ballineen, al comtat de Cork (foto a sota), d’ençà de l'inici de la seva comercialització l'any 1994.

Font: RTÉ

 

Revers del Dubliner, on s'informa que el fan a Cork / Foto: Liffey

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt