Acarnissament amb Irish Rail, ara als passos a nivell

Acarnissament amb Irish Rail, ara als passos a nivell Pas a nivell amb barrera a Sydney Parade, Dublin 4 / Foto: Liffey

Fa uns mesos, Irish Rail va fer el seu enèsim comunicat demanant als conductors de vehicles alts de parar una mica d’atenció a l’hora de passar per sota dels ponts del ferrocarril, atès que els encastaments han anat in crescendo, essent un clàssic estampar la caixa o càrrega del camió contra el pont d’Amiens Street (Dublin 1) que, encara que no s’hagi pogut demostrar científicament, sembla que tingui un imant de gran potència que xucla camions.

I ara, si no n’hi hagués prou amb els ponts i aprofitant que ahir era el Dia Internacional de Conscienciació dels Passos a Nivell, Iarnród Éireann va fer públic un vídeo (a sota) on mostra diversos incidents relacionats amb els passos a nivell en què s’hi veuen involucrats vehicles de tota mena, sobretot camions i cotxes amb remolc, així com vianants i ciclistes, alguns dels quals amb un més que probable problema de visió.

En aquest sentit, segons la companyia ferroviària estatal, enguany ja hi ha hagut 51 incidents, una xifra que Iarnród Éireann considera molt preocupant i que representa un augment del 82% respecte al mateix període de l’any passat; en total, el 2018, n’hi va haver 81.

A més, hi ha l’agreujant que bona part dels automobilistes que s’enganxen amb les barreres no s’aturen i continuen el seu camí... barrera, quina barrera? Tanmateix, la companyia ha informat que tots els que es facin l’orni després d’haver-se carregat una barrera poden ser identificats gràcies a un sistema de reconeixement de matrícules que hi ha instal·lat a bona part dels passos, per la qual cosa, Iarnród Éireann assegura que anar-se'n del lloc dels fets com si allà no hagués passat res no els salva de la denúncia.

En el món dels passos a nivell, l’equivalent al pont d’Amiens Street és a Sutton (Dublin 13), que enguany ja ha tingut premi en deu ocasions i les barreres del qual sembla que tenen un gran poder d’atracció; altres indrets força populars en aquest camp són Serpentine Avenue, Sydney Parade i Lansdowne Road, tots a Dublin 4 i tots automatitzats amb llums i so d’alerta, fet que evidencia que en molts casos la gent comet una imprudència expressament.

De fet, a la banda sud de la ciutat és on es produeixen més incidents puix que hi ha molts passos a nivell, a diferència del nord, en què bona part del traçat discorre per un fossat sense gens d’interacció amb el trànsit de vehicles. A tot Irlanda hi ha 948 passos a nivell i Iarnród Éireann treballa per a suprimir-ne el màxim nombre possible; del 2014 al 2018 en va suprimir 63.

 

Torna a dalt