Proposen dues garites amb sentinelles davant del GPO

Proposen dues garites amb sentinelles davant del GPO L'icònic GPO, a O'Connell Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

El carrer O’Connell (Dublin 1) és el més conegut de la capital irlandesa però, d’altra banda, no té gens de prestigi tot i els quaranta milions d’euros invertits a remodelar-lo des de final dels anys noranta, que l’han deixat força bonic però que no li han canviat l’ambient ni han aturat el seu llarg declivi. Una de les raons principals que podrien explicar la manca d’esperit de carrer és que és més aviat un lloc de pas, tant per a vianants com per al trànsit, sobretot d’autobusos i és que amb el sistema radial de Dublin Bus, bona part de les línies passen per O’Connell.

Tanmateix, aquesta percepció negativa que els dublinesos tenen del carrer més important de la seva ciutat podria canviar en el futur si es materialitza el pla de l’O’Connell Street Revival Society, que vol aturar el declivi d’aquesta artèria, iniciat fa molts anys i que s’ha accelerat amb el tancament dels icònics grans magatzems Clerys o amb la incertesa del projecte de gran centre comercial amb oficines al solar on abans hi havia el cinema Carlton, que no acaba d’engegar mai.

Entre les propostes incloses al report The 12 Steps to Revive the Street (Els 12 Passos per a fer reviure el Carrer), que han confeccionat amb idees dels membres de l’entitat així com les del públic que ha participat en el procés de consulta, hi ha la instal·lació d’uns cinquanta bancs, actualment inexistents, i la il·luminació de l’Spire, que ara només disposa d’un llum a la punta i que, malgrat que s’anomena el Monument de la Llum, de nit no es veu.

Una de les idees més excèntriques és la d’instal·lar dues garites davant del GPO i que hi hagi un garda o soldat uniformat a dins, una mica a l’estil de la guàrdia de Buckingham Palace, a Londres. Els inquilins de les garites tindrien dues funcions: atraure turistes però també mostrar la presència policial en una zona que es considera força calenta, amb problemes de tràfic de drogues i de petits delinqüents.

Per la seva banda, Nial Ring, el batlle en funcions, que a les darreres eleccions municipals va ser reelegit regidor, s’hi ha mostrat molt favorable i ha afirmat que aquestes idees podrien ajudar a revifar O’Connell Street, convertint-lo en el cor social, econòmic i cultural de la ciutat. 

Font: The Irish Times

Torna a dalt